Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το ταξίδι μέλιτος, έγινε εφιάλτης....

Το ταξίδι μέλιτος, έγινε εφιάλτης....

Αποφάσισαν να αρχίσουν τη νέα τους ζωή με μια πλανητική εξερεύνηση, ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι τους, από την Άπω Ανατολή τον περασμένο Νοέμβριο. Ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα, μιας και προέκυψε και το “Honey moon” ήταν ότι καλύτερο, για να ζήσει το νιόπαντρο ζευγάρι τον έρωτά του.
Η Έρρικα Σβάνστορμ και ο άνδρας της έφυγαν από την Στοκχόλμη αεροπορικώς με προορισμό την Πολυνησία.
Πρώτη στάση το Μόναχο της Γερμανίας. Αλλαγή αεροσκάφους. Αποκλείονται από την χιονοθύελλα ή αλλιώς “την καταιγίδα του αιώνα”. Παρέμειναν πέντε μέρες κλεισμένοι στο ξενοδοχείο τους. Οι μέρες για αυτούς ήταν μπροστά, άλλωστε είχαν τέσσερις ολόκληρους μήνες να χαρούν τις διακοπές τους. Και λίγη περιπέτεια δεν θα έβλαπτε στην περίπτωσή τους. Σε λίγες ώρες θα απολάμβαναν τον πολυνησιακό ήλιο.

Προσγειώνονται στο εξωτικό Μπαλί και το ραντεβού τους με τους μουσώνες είναι ένα γεγονός. Ο ήλιος δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο στη φαντασία τους και στις φωτογραφίες που έβλεπαν στις ιστοσελίδες, όταν επέλεγαν προορισμό.
Αποφασίζουν να φύγουν νωρίτερα από το πρόγραμμα τους. Το Μπαλί τους φάνηκε αφιλόξενο. Επόμενος προορισμός η μακρινή Αυστραλία. Δεν πρόλαβαν να πατήσουν την αυστραλιανή γη και εγκλωβίζονται σε έναν πολυχώρο με 2500 ακόμα άτομα, επί 24 ώρες. Ο τυφώνας Cairns σάρωνε ότι έβρισκε μπροστά του.
Επόμενος σταθμός τους η Νέα Ζηλανδία και μάλιστα το Christchurch, όπου με το που φτάνουν τους “χτυπάει” ο φονικός σεισμός των 6,3 R με τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους.
Με την πρώτη ευκαιρία αφήνουν πίσω τους τη Νέα Ζηλανδία απογοητευμένοι.
Επόμενος σταθμός τους; Ιαπωνία !
Ευκαιρία να χαλαρώσουν από τις απανωτές περιπέτειες. Το νεαρό ζευγάρι είναι εξουθενωμένο.
Δεν στάθηκαν ούτε εδώ τυχεροί.
Τα 9 R και το ακολουθούμενο τσουνάμι τους προλαβαίνει κι εδώ. Ακολουθεί η πυρηνική καταστροφή!
Βγαίνουν αλώβητοι και από αυτή την περιπέτεια. Αφήνουν την Ιαπωνία και κατευθύνονται στην Κίνα…
Εκεί επιτέλους ζουν κάποιες μέρες ήρεμα, όσο αυτό θα μπορούσε να τους χαλαρώσει, μετά από τόσες αναπάντεχες και απίστευτες, αλλά πραγματικές συμπτώσεις.
Στις 29 Μαρτίου παίρνουν το αεροπλάνο και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, την Σουηδία.  Στις αποσκευές τους έκλεισαν τις τετράμηνες αναμνήσεις τους, που σίγουρα δεν τους άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις…. έως ότου οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους, που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι θα αργήσει πολύ…. για το νεαρό ζευγάρι.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου