Προφιτερόλ
Υλικά
· 40 σουδάκια μικρά
· 1 1/2 κούπα γάλα
· 4 κουταλιές κορν φλάουρ
· 1/2 κούπα ζάχαρη
· 5 κροκάδια
· 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
· 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια
· 500 γρ. σαντιγύ
· αμυγδαλάκι φιλέ, για το πασπάλισμα
Ατομα: 8
|
|
Εκτέλεση
Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη
ζάχαρη και τα κροκάδια. Ρίξτε μονομιάς το γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά και
βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, να πήξει. Ρίξτε την
κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην κρέμα κι ανακατέψτε τη να λιώσει και να
ενσωματωθεί με την κρέμα. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το
κονιάκ ή τη βανίλια. Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας ένα κομμάτι
πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, κι αφήστε τη να κρυώσει.
Ρίξτε μέσα το 1/3 της κρέμας σαντιγύ κι ανακατέψτε την απαλά, να
ενσωματωθεί. Με την υπόλοιπη σαντιγύ γεμίστε τα σουδάκια (κρατώντας λίγη
για το γαρνίρισμα). Μοιράστε τα σουδάκια σε 8 ποτήρια παγωτού και σκεπάστε
τα με την κρέμα σοκολάτας. Φυλάξτε τα προφιτερόλ στο ψυγείο, σκεπασμένα με
πλαστική μεμβράνη. Πριν τα σερβίρετε, στολίστε τα με τη σαντιγύ που
κρατήσατε και πασπαλίστε τα με αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο. |
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου