Χαλβάς Χιονάτος
Υλικά
· 1 κούπα καλαμποκέλαιο
· 1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
· 2 κούπες γάλα
· 2 κούπες νερό
· 2 1/2 κούπες ζάχαρη
· 4 βανίλιες
· 1 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
· έξτρα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Άτομα: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 20'
|
|
Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο το σιμιγδάλι με το
καλαμποκέλαιο, επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το, ανακατεύοντας συνεχώς,
να ψηθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το
γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, επάνω σε δυνατή φωτιά, να πάρει
βράση. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το σοταρισμένο σιμιγδάλι κι
ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πήξει το μίγμα και να ξεκολλάει
από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι
ανακατέψτε το ινδοκάρυδο. Αδειάστε το χαλβά σε φόρμα με σχέδια, πατήστε τον
μ' ένα κουτάλι, να πάρει το σχήμα της φόρμας κι αφήστε τον να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε τον σε πιατέλα και πασπαλίστε τον με το έξτρα ινδοκάρυδο.
Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το ινδοκάρυδο με λεπτοαλεσμένα, ασπρισμένα
αμύγδαλα.
|
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου