Ρυζόγαλο
Περιγραφή: Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες. Σε
πολλούς αρέσει, αλλά όσοι δεν πίνουν γάλα συνήθως δεν τρώνε ούτε ρυζόγαλο.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο
Σερβίρει: 5-6 άτομα
Συστατικά:
·
4
κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
·
1
κούπα τσαγιού νερό
·
4
κούπες γάλα πλήρες
·
½
κούπα ζάχαρη
·
2
κ.σ. κορν φλάουρ
·
Βανίλια
·
Κανέλα
Οδηγίες:
1. Πλένουμε το ρύζι και
το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τις 3½
κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας
συχνά.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη
στο ρύζι.
4. Διαλύουμε το κορν
φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Βράζουμε το ρυζόγαλο
για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
6. Τραβάμε την
κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
7. Σερβίρουμε σε 5-6
μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου