Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Λέμον σίλκ πάϊ με Κεράσια

Λέμον σίλκ πάϊ με Κεράσια
Υλικά
·  μία δόση τάρτα μπισκότου
·  1 κουτί ζελέ λεμονιού
·  3/4 κούπας βραστό νερό
·  200 γρ. κριμ τσιζ
·  2 κούπες κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ
·  1 κουτί σάλτσα από κεράσια
Εκτέλεση

Ετοιμάστε την τάρτα μπισκότου και καλύψτε με αυτή τον πάτο και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης φόρμας για τάρτες διαμέτρου 25 εκ. Ψήστε την τάρτα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου για 8' περίπου. Ετοιμάστε τη γέμιση: Διαλύστε το ζελέ στο βραστό νερό κι αφήστε το να κρυώσει, χωρίς να πήξει. Στο μεταξύ, χτυπήστε το κριμ τσιζ, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ρίξτε λίγο λίγο το διαλυμένο ζελέ λεμονιού. Συνεχίστε το χτύπημα, έως ότου να ενσωματωθεί το ζελέ στο μίγμα του κριμ τσιζ. Κρατήστε λίγη σαντιγύ για το γαρνίρισμα. Την υπόλοιπη, ρίξτε κι ανακατέψτε την απαλά μέσα στο μίγμα του κριμ τσιζ. Αδειάστε το μους μέσα στην τάρτα. Αφήστε την τάρτα στο ψυγείο ακάλυπτη αρκετές ώρες, να πήξει το μους. Βγάλτε με το κορνέ ροζέτες σαντιγύ στην περιφέρεια της τάρτας κι απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια. Φυλάξτε την τάρτα στο ψυγείο ακάλυπτη, ως τη στιγμή που θα τη σερβίρετε. Αν δεν βρείτε έτοιμη σάλτσα από κεράσια, φτιάξτε μόνη σας. Στραγγίξτε μια κομπόστα κεράσια 800 γρ. Μετρήστε το ζουμί και προσθέτοντας 2 κουταλιές κορν φλάουρ για κάθε κούπα, σιγοβράστε το, έως ότου να δέσει και να διαυγάσει. Κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα τα κεράσια και 1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζελέ λεμόνι με ένα άλλο, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζελέ φράουλα και σάλτσα φράουλας, στη θέση της σάλτσας από κεράσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου