Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake με Μαρμελάδα Πορτοκάλι


Cheesecake με Μαρμελάδα Πορτοκάλι και Ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ

Υλικά (για 8 άτομα):
  • 500 γρ. Ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 130 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη κανέλα σκόνη
  • 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή ζελέ πορτοκάλι
  • το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού (Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό)
  • μερικές φέτες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με τα καρύδια, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιόμορφο. Βάζετε το μείγμα αυτό σε φόρμα με κινητά τοιχώματα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο για 45'. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ μέχρι να σφίξει καλά και να γίνει σα σαντιγί. Χτυπάτε χωριστά το ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και κατόπιν το ανακατεύετε με το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σαντιγί και το λικέρ. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και αφήνετε να παγώσει καλά. Απλώνετε το ζελέ ή τη μαρμελάδα και ξαναβάζετε στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε το cheesecake και γαρνίρετε την επιφάνεια με τις φέτες πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου